į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-01-06. Euro vingiais...

 

Pasitikome  Naujuosius  metus  ir palydėjome  LITĄ... Po šventinių  daugiadienių ne vienas dar tebevaikšto kampais, bet atrodo,  kad ne ką geriau jaučiasi ir naujasis mūsų pinigas – euras...

 

Naujoji Lietuvos valiuta euras toliau silpnėja JAV dolerio atžvilgiu ir kursas jau kirto 1,2 USD už Eur ribą. Jei Lietuvoje vis dar būtų litas, vienas doleris kainuotų apie 2,89 Lt. 

plačiau...

Jau padirbinėjami eurai. Iš viso vakar Lietuvoje pareigūnai sulaukė trijų pranešimų apie padirbtus eurus – du iš jų Jonavoje, vienas – Tauragės rajone. 

plačiau...

 

Sausio 5 d. į ūkio ministrą Evaldą Gustą kreipėsi Seimo narys Kęstutis Masiulis prašydamas ištirti, kodėl maisto produktų kainos Lietuvos parduotuvėse yra aukštesnės nei Vokietijoje bei Baltarusijoje.

plačiau...

 

Tikrai ne kiekvienas  šoktų į Titaniką po to, kai jis jau yra atsitrenkęs į ledkalnį. Šiuo metu Lietuva daro būtent tai, tapdama 19-ąja euro zonos nare. Nereikia pamiršti, kad euras yra puiki valiuta, kai jūs norite recesiją paversti į depresiją, tai valiuta, kuri visada buvo  daugiau politinis, nei ekonominis įrankis. Ironiška, kad politikai skatina naujas šalis stoti į euro zoną, o senąsias grasina iš jos išmesti (?!)...