į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-06-02. Forumas Seime

Pirmadienį Seime įvyko Seimo narių ir Lietuvos intelektualų bei nevyriausybinių organizacijų (LINVO) koalicijos inicijuotas nacionalinis forumas "Savarankiška Lietuvos šeimos politika ir partnerystė".

 

Konstitucijos 38 straipsnyje labai aiškiai ir protingai parašyta, kad šeima yra visuomenės pagrindas, kad santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu, kad valstybė gina šeimą".

 

Prof. P.Gylys priminė, kad prieš 1,5 metų 106 Seimo nariai pasirašė teikimą dėl Konstitucijos 38 straipsnio papildymo, dar labiau sustiprindami šeimos apibrėžimą. "Praėjus 1,5 metų nežinomos mums jėgos stabdo konstitucinį procesą. Turi vykti diskusija, bet jinai yra blokuojama", - apgailestavo Seimo narys P. Gylys.

 

Visų nevyriausybinių organizacijų, Seimo narių, profesorių, filosofų, rašytojų, dvasininkų, publicistų, žmogaus teisių gynėjų... nuomonė šeimos klausimu buvo vieninga ir pagrįsta dorovės normomis. Pasisakyti pagal reglamentą turėjo ir Seimo liberalų sąjungos frakcijos narė Dalia Kuodytė. Pamačiusi forumo dalyvių vieningą poziciją, dar prieš savo pasisakymą spruko iš Konstitucijos salės...

 

Papildoma informacija:

 

Simo narys Povilas Gylys: vogčiomis siekiama įvesti kitokią šeimą

 

Video  apie europietiškas "vertybes"