į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-06-03. Susitikimas su žaliavalgiais

Žaliavalgystė jau išaugo iš trumpalaikės mados rūbų ir tampa vis populiaresnė.
Vakar bibliotekoje susirinko visas būrys besidominčiųjų žaliavalgyste. Čia buvo pristatyta ir nauja žaliavalgiškų receptų knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

 

Pristatydama knygą, autorė Jurgita pabrėžė, jog jos kuriami receptai skirti ne tik propaguojantiems žaliąją mitybą, bet ir kiekvienam, ieškančiam naujo skonio ar siekiančiam valgyti skaniai ir sveikai.

 

„Noriu parodyti, kad maistą galima paruošti skaniai ir kūrybiškai jo neverdant, nekepant, netroškinat. Iš žalių, neapdorotų produktų galima paruošti bet kokį gardų patiekalą: sriubą, užtepą, maltinukus, ir netgi „silkę“ pataluose. Na, o žaliavalgiškiems saldumynams apskritai abejingų nelieka, – intrigavo knygos autorė.

Kas atvyko į susitikimą, galėjo paragauti žaliavalgiškų skanėstų. Ne vienas tvirtino, kad iš tiesų labai gardu. Ir net nepasakytum, jog visa tai paruošta vien iš nevirtų produktų. Stereotipas, jog žaliasis maistas prėskas ir beskonis – sugriautas!  

 

Sesutės Simona ir Monika papasakojo apie besikuriančią sveikatingumo stovyklą prie Utenos su romantišku pavadinimu VšĮ "9 km Dangaus". Susitikimas užsitęsė beveik tris valandas, bet nė kiek neprailgo... 

VIDEO