į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-06-10. Renginiai bibliotekoje

Gongai keliauja per Lietuvą lygiai 10 metų. Gegužės 20 dieną šventinis gongų turas“ Kad širdy būtų gera !“su gongų meistru Raimondu Binkausku neaplenkė ir Svėdasų, nes tai meistro vaikystės miestelis. Biblioteka ir ežeras- stipriausi vaikystės prisiminimai. Svėdasų bibliotekos lankytojai jau buvo susipažinę su gongų terapija, todėl Raimondas ir kreipėsi į mus prašydamas patalpų.

 

Norinčiųjų paklausyti dangiškų gongų garsų, indėniškos fleitos, tibetietiškų grojančių dubenėlių, dambrelių ir kitokių instrumentų nebetilpo bibliotekos patalpose , todėl renginys vyko Svėdasų skyriaus šokių salėje. Po terapijos seanso vyko nuoširdus bendravimas. Gongų meistras pristatė vienuolių pagamintus eterinius aliejus, papasakojo apie jų terapinį poveikį. Išsiskirstėm su viltimi susitikti dar ne vieną kartą.

 


Gegužės 30 d. 12 val. bibliotekoje paminėjome vaikystės dieną. Susirinko patys aktyviausi bibliotekos lankytojai. Vaikučius pasveikinome su vaikystės diena ir prasidėjusia vasara. Žiūrėjome lėlių spektaklį Just. Marcinkevičiaus „Grybų karas“. Tomas, Miglė, Erikas ir kiti vaikai skaitė eilėraštukus apie gėles iš J. Degutytės knygos „Baltas gulbių sostas“. Iš pievų atšokavę „žiogeliai“ Vasarė ir Austėja griežė smuikeliais.

 

Skaisčiai šviečianti saulutė visus išviliojo į lauką. Čia pūtėme burbulus, ant asfalto piešėme svajones, žaidėme senovinį žaidimą, kurį parodė senjoros A. Dominienė ir I. Guobienė. Mažuosius labai džiugino gyvi triušiukai. Pailsėti vėl sugrįžome į biblioteką, kur vaišinomės arbata ir tortu. Išsiskiriant vaikučiams palinkėjome daug saulėtų dienų ir nepamiršti skaityti knygeles.

 


Birželio 2 d. 15 val. Svėdasų bibliotekoje svečiavosi žaliavalgiai. Apie šį gyvenimo būdą, jo naudą sveikatai, mitybą, papasakojo Simona Kasauskaitė iš Utenos. Jurgita Djakonovaitė iš Vilniaus išdavė žaliavalgių virtuvės paslaptis ir pristatė savo knygą „Žalia – gardu: 100 žaliavalgiškų receptų“. Mokytoja iš Svėdasų gimnazijos Loreta Dragančiukienė papasakojo kaip ji pradėjo eiti šiuo keliu, kaip jaučiasi dabar, patarė nuo ko pradėt.

 

Visos žaliavalgės pasidžiaugė, kad šis gyvenimo būdas padėjo atsikratyti daugelio ligų ir šiuo metu visos jaučiasi puikiai, pasikeitė ne tik mityba bet ir mąstymas. Ragavome žaliavalgiškų patiekalų, gėrėme kokteilį. Įsitikinom, kad viskas ne tik gražu, bet ir labai skanu. Išpirko visas autorės atsivežtas knygas ir patiekalus.

 

Autorė labai džiaugėsi, kad pavyko sudominti visus atėjusius, žadėjo rudenį vėl susitikti ir pristatyti naujus receptus , tinkamus šaltajam metų periodui. Pasižadėjome sau nors vasarą pabandyti tapti žaliavalgiais. Dėkojame renginio rėmėjams ir visiems prisidėjusiems prie šio renginio organizavimo.