į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-06-23. Pažintinė kelionė

Įgyvendinant projektą „Tegul atgyja šiaudinukai“ birželio 13 d. išvykom į pažintinę kelionę. Važiavo 17 žmonių. Tikslas - susipažinti su šiaudinių namų statyba, bei aplankyti amatų centrą, įsikūrusį Ežerų žvejybos muziejuje, Mindūnų kaime, Molėtų rajone.

 

Pirmiausia aplankėme Olego Kovrikovo šeimą, įsikūrusią Vilniaus soduose. Olegas su žmona Inga ir sūnumi jau du metus gyvena savo rankomis statytame šiaudiniame name ir labai džiaugiasi. Olego nuomone „šiaudinukai“ patys pigiausi, ekologiškiausi, greičiausiai pastatomi, mažiausiai kuro sunaudojantys namai. Po to apžiūrėjome netoli esantį, pradėtą statyti, šiaudinį namą.

 

Grįžtant namo, užsukome pas Alfredą Malinauską į Palaukinės kultūros centrą. Sūnus Teodoras Malinauskas parodė kokį namą iš buitinių atliekų pasistatė už 200 šimtus litų.

 

Petras Devižis pravedė seminarą apie šiaudinius namus, atsakė į lankytojų užduotus kausimus, parodė savo statytą šiaudinį namelį. Padėkoję važiavome toliau, į Mindūnus. Aplankėme čia įsikūrusį Ežerų žvejybos muziejų, medžioklės ekspoziciją ir amatų centrą. Pavargę, bet pilni įspūdžių grįžome namo.