į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-10-05. Ryškėja pagrindinės veiklos kryptys

Svėdasų bendruomenė, vykdydama projektą „Bendravime mūsų stiprybė", skirtą bendruomenės instituciniam stiprinimui,  organizavo 8 val. trukmės verslumo  mokymus. Šeštadienį naujuosiuose bendruomenės namuose vyko antrasis užsiėmimas, kuriame dalyvavo 13 bendruomenės narių.

 

Pirmajame užsiėmime surinktos mintys, svajonės ir poreikiai, buvo grafiškai  pateikti savotiško idėjų medžio įvaizdžiu. Jas apibendrinus ir sugrupavus, išryškėjo bene keturios pagrindinės kryptys,  į kurias pirmučiausia derėtų nukreipti bendruomenės aktyvo pastangas.

 

Šeštadieninis seminaro užsiėmimas buvo daugiau praktinis ir skirtas surinktai informacijai suteikti  konkretų projekto-paraiškos pavidalą. Į  seminarą atėjo neperdaugiausia dalyvių, tad iš jų pavyko sukomplektuoti tik tris darbo grupes projektams rašyti. Buvo pasirinktos kultūros, verslo ir jaunimo temos. 

 

Reikia pastebėti, kad dienos darbas buvo gana produktyvus. Buvo paruošti metmenys net trims projektams. Tiesa, juos dar reikės detalizuoti, susirinkti papildomus dokumentus bei kitą informaciją. Bene sudėtingiausias uždavinys teko bendruomeninio  verslo darbo grupei, kuri siekia  smulkiesiems gamintojams suteikti galimybes palankiausiomis sąlygomis realizuoti savo produkciją ar paslaugas.

 

Svarstant internetinės parduotuvės įkūrimo idėją, paaiškejo vienas netikėtas ir  paradoksalus dalykas - pasirodo, tokia parduotuvė Svėdasuose gyvuoja jau gana seniai, bet svetainės lankytojai paprasčiausiai jos... nemato!

 

Šis faktas parodė, kad pas mus egzistuoja informacijos sklaidos problema ir ją reikėtų aptarti ilgai nebeatidėliojant. Be to miestelyje apie trečdalis gyventojų pensininkai ir solidaus amžiaus žmonės, tad praktiškai lieka neaprėpta socialinių paslaugų verslo sfera. Žodžiu, bendruomenei Svėdasuose darbų netrūksta. Gal būt atnaujinti bendruomenės namai paskatins svėdasiškius aktyviau burtis bendram darbui, ieškoti nišų ne tik bendruomeniniam, bet ir individualiam verslui.