į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2016-02-18. Vasario 16-osios šventė Svėdasuose

2016 m. Vasario 16-osios šventė Svėdasuose. Mieliausi svečiai: Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės kinologai su tarnybiniais šunimis. Sienos kontrolės skyriaus vyresnioji specialistė Jovita Vinciūnienė pasakojo apie darbą pasienio tarnyboje. Svėdasų bendruomenėje paliko spausdintinos informacinės medžiagos apie tai, kaip tapti pasieniečiu, kokia yra šio darbo kasdienybė.

 

Po to pristatė pasienio pareigūnus Mindaugą ir jo 3,5 metų partnerį belgų aviganį malinua Elvį, bei Eriką ir jo 3 metų partnerį belgų aviganį malinua Gizą. Kinologai demonstravo savo augintinių darbą ir galimybes. Neįtikėtinas atsidavimas ir besąliginis paklusnumas šeimininkui – toks tarnybinio šuns išskirtinumas. Tarnybai šuo rengiamas 2 metus. Vėliau, nuolatiniai meistriškumo ir tinkamumo tarnybai patikrinimai varžybose.

 

Pareigūnai svėdasiškiams pademonstravo savo partnerių galimybes, meistriškumą, parodė 2 sumodeliuotas nusilaltėlių sulaikymo operacijas, buvo šaudoma, kaukė sirenos, tuo tarpu šunys tegirdėjo tik savo šeimininkų komandas ir žaibo greitumu jas vykdė. Patikėkite, jei kad nors tektų išgirsti komandą: „Stot! Paleidžiami tarnybiniai šunys!”, geriau jau nedelsdami pakluskite, nė pabėgti, nė pasislėpti tikrai nepasisiseks!

Virginija Valikonytė