į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2017-01-14. Po sausio 13-osios...


Skaitau kai kuriuos komentarus ir niekaip nesuprantu kuo taip užkliuvo nuostabios gėles žiedelis neužmirštuole? Kam patinka galite naudoti trispalve ar kitus to meto simbolius.suprasčiau jeigu nemėgtų neužmirštuoles jedinstvininkai. Atminimo ir pagarbos žuvusiems ženklas,argi tai blogai. Aš tai pat gyniau parlamentą ir kitus objektus 1991 metais.  

Jonas Aleksa

 

Gerai, jei tikrai nusiteikęs išgirsti-papasakosiu:
- Neužmirštuolė nėra niekaip susijusi su 1991 sausio įvykiais.
- Šis simbolis jau žinomas pasaulyje ir naudojamas kitiems tikslams: vienur tai masonų nukentėjusių nuo antrojo pasaulinio karo simbolis (taip pat slaptas masonų tarpusavio atpažinimo ženklas), kitur-armėnų genocido simbolis, dar kitur demencijos (silpnaprotystės) simbolis, dar kažkas atrado populiarias sovietų laikoarpio atvirutes su neužmirštuolėmis...
- Pati simbolio forma ir spalva yra netinkama. Žydra spalva nenaudota lietuvių (tik kuršių), žydra dabartinės sistemos Europos sąjungos spalva. Pagal formą-tai stilizuota penkiakampė žvaigždė, ankstesnės sistemos-sovietų sąjungos simbolis (taip pat ir ES). 
- Ši gėlė staiga atsirado po 23 metų po įvykio (jokio istorinio tęstinumo).
- Anstesni, esami, realūs, sausio 13 naudoti simboliai kūrėjų tiesiog atmesti. Kaip kūrėjas pats savo žodžiais išsireiškė kodėl-nes dėjo ant visų, todėl.
- Idėja nukopijuota nuo pirmojo pasaulinio karo aukoms pažymėti skirtų popierinių aguonų. Bet aguonos turi realų ryšį su įvykiais kuriuos jos žymi. Jų simbolis susiformavo organiškai.
- Ši idėja-tai verslo planas.
- Tokiomis akcijomis norima naikinti tautos atmintį, trinti kas buvo, pridėti ko nebuvo. Keičiama istorija. Taikoma į vaikus-kurie patys negali žinoti, nes nebuvo gimę. Tai dalis pasauliniu mastu vykstančio istorijos trynimo.
Dabar šiuos aspektus padėjus į šalį paklausiu nemažai svarbių ar dar svarbesnių klausimų:
- Kodėl ši akcija organizuota vienos partijos netikėtai tapo valstybine?
- Kodėl nebuvo organizuotas valstybinis konkursas tokiai svarbiai datai paminėti?
- Kodėl prezidentė segi vienos partijos sugalvotą ir finansuotą simbolį?
- Kas valdo fondą ir kur eina pinigai sukaupti už šių gėlių pardavimus? Tas fondas privatus ar valstybinis?
- Kodėl prie to prisideda valstybinės mokyklos ir valstybinės institucijos? Ar tam naudojami tų mokyklų ir kitų institucijų biudžetai (valstybiniai)?
- Kodėl mokiniai verčiami pirkti ir segėti tas gėles? (na teoriškai neverčiami, bet realiai jei mokytoja liepė/nurodė, negi būsi vienas toks ir nesisegsi?)

Manau dar net ne viską apėmiau. Čia tik keli aspektai, galima rasti daugiau.


2017-01-13 23:47:49)
(87.247.108.210) Parašė:
“Sąjūdis siekė, kad atkurta Lietuvos valstybė taptų Tautos išlikimą per amžius turinčiais užtikrinti jos namais ir politine tikros demokratijos erdve, laiduojančia teisingumą visiems piliečiams ir saugančiai lygias jų teises ir laisves. Net sunkiausiais okupacijos metais brangintus ir Tautos atmintyje saugotus valstybės simbolius nuosekliai keičianti „Neužmirštuolė“ atspindi ir palaiko pastangas pakeisti šį Sąjūdžio tikslo supratimą. „Neužmirštuolė“ kviečia prisiminti aukas už laisvę, tačiau neatsitiktinai pasirenkama „talpi prasmėms“ atmintis. Propaguojant „Neužmirrštuolę“ nuolatos kartojama frazė „auka už Laisvę“. Tačiau Sausio 13-osios aukos buvo sudėtos už labai konkrečią ir apibrėžtą laisvę: Tautos laisvę turėti valstybę ir pačiai valdyti save. Sausio 13-ąją buvo ginama būtent ši ir jokia kita laisvė ir tik šią laisvę simboliškai įprasmino Trispalvė ir kiti valstybingumo simboliai. Seimo gynėjai žinojo, jautė ir matė, kad kovoja už šią konkrečią laisvę. „Neužmirštuolė“ perša visai kitokią – abstrakčią ir todėl tuščią Laisvės sampratą“.



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti