į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2017-05-10. Dešimtmečio sulaukus...

Sveiki, svėdasiškiai ir mūsų draugijos "Alaušas" svečiai,


Dėkoju visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems rengiant visų mūsų susitikimą. Viliuosi, kad šventė neprailgo, lauksime kitų susitikimų. Juk Svėdasuose tikrai nebūna nuobodu.

Linkiu visiems gero pavasario - Rita

 


 

Raimondas Guobis


Dešimtmečio sulaukus...

 

Šeštadienį Svėdasuose iškilmingai paminėtas svėdasiškių draugijos " Alaušas" dešimtmetis. Net dvi valandas užsitęsęs jubiliejinis renginys neprailgo - buvo gražių kalbų, sveikinimų ir puikus, nuotaikingas koncertas.


Kaip ir dera katalikiško krašto, tradicinei, daugiausiai iš vyresnio amžiaus žmonių suburtai draugijai, jubiliejaus diena prasidėjo Svėdasų šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje Šv. Mišiomis už svėdasiškius. Po to visi valandėlei sugužėjo į svarbiausią krašto kultūros židinį - miestelio biblioteką, kur apžiūrėjo jos erdvėse ir meno galerijoje veikiančias spaudinių bei paveikslų parodas, pasidžiaugė leidiniais apie Svėdasų bei Anykščių kraštą.

 

Jubiliejinį renginį kultūros rūmuose vedė elegantiška šviesiaplaukė, tobula darbo televizijoje patirtimi turtinga, charizmatiškojo mokytojo Jono Belecko anūkė Nora Lapinskienė.

 

Pradžioje draugijos įkūrimo aplinkybes prisiminė garbės pirmininkas Algimantas Indriūnas. Pirmiausia apie tai, kaip svėdasiškius ir Svėdasus mylinčius žmones jungiančią bendriją 2007 m. kovo 6 -ąją Vilniuje įkūrė apie tai kaip jos kūrėjais tapo - A. Indriūnas, Juozas Lapienis, Vytautas Rimša, Vytautas Bublys ir Edmundas Baliuka.

 

Kalbėjo apie gausybę krašto labui nuveiktų darbų, ateities sumanymus, laikraštį " Svėdasų varpas" ir pabaigoje dar sudainavo dainelę, kurioje paminėjo draugijos signatarus ir bendrystę vardan Svėdasų. Draugijos pirmininkė Rita Šimkevičiūtė - Skaržauskienė pakalbėjo apie šimtą narių jungiančios bendrijos aktualijas, nusipelniusiems įteikė padėkos raštus.

 

Vaižganto kūrybą skaitė aktorius Ferdinandas Jakšys, linksmą savos kūrybos vaizdelis apie pirmąją komuniją ir nelabai gerą kleboną Survilą - J. Lapienis, tarmiškai sudėtą smagią istoriją paporino Rimantas Banys. Duetu dainavo ir grojo Bronius Juzelskis bei Virginijaus Lackus, netikėtu smuiko ir armonikos melodijų deriniu nustebino Sigutė Kovienė ir Mindaugas Antanėlis, viltingai pradžiugino, pakylėjo svėdasinis jaunimas - ne tik gitara bet ir pianinu grojusi bei dainavusi Aušrinė Neniškytė bei klasiškai gitara brazdinęs ir savos kūrybos dainas dainuojantis, pusiau bardas, pusiau rokenrolistas, pašėlusios didžiojo miesto kultūros atstovas Augustas Lapinskas iš Vilniaus.

 

Buvo gi dar ir daugiau kalbėtojų bei dainininkų, kurie jau koncertavo ne tik scenoje bet smagiame vakarėlyje, kur visi ne tik pasistiprino bei sočiai sočiai pabendravo.