į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2018-09-16. VAIŽGANTINĖS

Svėdasų seniūnijoje, Vaižganto gimtajame Malaišių kaime vyko 10-osios jubiliejinės „Vaižgantinės“. Šventės metu septynioliktoji respublikinė literatūrinė Vaižganto premija, įsteigta Lietuvos rašytojų sąjungos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos skiriama prozininkei ir žurnalistei LORETAI JASTRAMSKIENEI už esė knygą „Bilietas į Grįžulio Ratus“.


10-oji Vaižganto mažoji premija atiteko Svėdasų seniūnijos ir asociacijos Vaižgantiečių klubui „Pragiedrulys“. „Už nuopelnus Svėdasų kraštui“ skiriama neseniai pradėjusiai individualų smulkųjį verslą svėdasiškei meninės kūrybos puoselėtojai, visuomenininkei EMILIJAI ŽYLIENEI. 


Svėdasiškių draugijos „Alaušas“ Garbės pirmininko Algimanto Indriūno įsteigta kunigo, Svėdasų krašto šviesuolio Aleksandro Papučkos vardo „Meilės ir gerumo“ premija skiriama jauniems žmonėms už jų atliktus gerus darbus, kilnius poelgius arba gražius rašinius apie meilę Dievui, Žmogui ir Tėvynei. Šių, jubiliejinių „Vaižgantinių“ metu, įteikta trečioji tokia premija, ji skirta Svėdasų Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos IV klasės gimnazistui MARTYNUI JAKUČIUI.


Taip pat per „Vaižgantines“ pagerbtas kraštietis mokslininkas biologas, veterinarijos gydytojas toksikologas, pedagogas, visuomenininkas, biomedicinos mokslų daktaras doc. JUOZAS LAPIENIS, g. 1938 m. birželio 1 d. Jis pasveikintas garbingo 80-mečio ir pirmosios savo novelių ir esė knygos „Laiko properšos“ išleidimo proga.


Šventės metu vyko susitikimai su rašytojais, žurnalistais, aktoriais, politikais, visuomenės veikėjais. Nuotaikingai koncertavo Širvintų kultūros centro folkloro ansamblis „Gojus“. Taip pat buvo galima pasigėrėti fotografijų paroda, kurią parengė fotografai Simona Bagdonaitė, Raimundas Kovas ir Vytautas Bagdonas.

 

Kęstutis Tubis