į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2021-04-22. PANORAMOS APŽVALGA


Panorama

Jonas Balčiūnas
.  · 
Anykščių viruso atmaina Spartakas su veilokais jau išplito devyniose savivaldybėse. Panorama praneša šią naujieną su dienos pavėlavimu. Jeigu medikai su tokiu pavėlavimu reaguotų į virusą, tai po Lietuvą dabar jodinėtu ir Orleano mergelė. Medikai apie šią atmainą žino nedaug, tik tiek, kad ji iš Anykščių arba Kamerūno. Kol uždegė grabnyčią, kolei kas ir keletas ligonių užsikrėtusių šia atmaina spėjo pasveikti.


Pataisius J&J vakcinos aprašo lapelį, ši vakcina tapo saugi. Ja bus pradėti skiepyti Lietuvos žmonės. Pasirodo ji yra labai efektyvi, puikiai tinka diplomatams ir senjorams. Štai ką reiškia popierėlis. Įdomu tai, kad dėl vakcinos saugumo nerimavo gamintojas, bet ne vaistų agentūra.


Pavogus Citybee klientų tapatybę, sunerimo ir bankai. Tapatybės vagys gali paimti kreditą, kurį atiduoti turės tikrasis tapatybės savininkas. Bankui nesvarbu – tikras asmuo ar ne. Jie pinigus išlups dantimis ir nagais iš to, kas bus lengviausiai pasiekiamas.


Putinas perskaitė metinį pranešimą. Pranešimo retoriką perėmė iš Gabrieliaus diplomatinių priemonių arsenalo. Duok duok, duok į snukį, kad maža nepasirodytų. Žodžiu, nežargykite per raudonas linijas, nes jos gali greitai virsti rudomis.


Bideno žudiku išvadintas Putinas, tuo pačiu kaltina Vakarus, dėl vadinamo pasikėsinimo į Lukašenką.
Ukraina gyvena karo nuotaikomis. Kariai dienas leidžia apkasuose. Apkasai jau senai tapo karo taktikos atgyvena.


JAV nuteisė baltaodį policininką, dėl juodaodžio nužudymo vidurį baltos dienos. JAV pamažu sveiksta po rasizmo užkrato. Nuteisti lengva, atsikratyti rasizmo ir jo pasekmių gerokai sunkiau.
ES svarsto apie galimybę privaloma tvarka skiepyti žmones. Konservatorių vyriausybė trina rankas. Nenorit - priversim, uždrausim ir nubausim.


Armonaitė nerimsta dėl narkotikų legalizavimo. Bando seime prastumti įstatymą, kuris leistų legaliai būti apspangus. Deja seime nesusidarė reikiamas kiekis narkotikų dilerių lobistų. Teks bandyti dar kartą.
Vokiečiai streikuoja prieš trečiosios viruso bangos stabdymą ir suvaržymų griežtinimą. Banga po bangos.


Tuo tarpu Lietuvoje lauko kavinės jau ruošiasi viruso platintojų antplūdžiui. Rezervuoti visi staliukai. Ligoninės ruošia papildomas vietos reanimacijose Virusą platinti bus galima tik iki 21 valandos. Kodėl virusą platinti buvo draudžiama prieš du mėnesius. Juk tada naujų susirgimų skaičius buvo mažesnis nei dabar.


Panorama vėl rodo tą patį reportažą apie pas ūkininkus susikaupusias daržoves. Žiūrovų atmintis trumpa, kiek norės, tiek ir rodys. Žemės ūkio ministras porina, - jeigu ūkininkai įrodys, kad daržovės pas juos susikaupė dėl viruso, tada gaus kompensacijas. Jei susikaupė šiaip – tada nieko negaus.