į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2021-04-28. PANORAMA TRUMPAI

 Panorama. Susirgimų skaičius auga. Šimonytė gina Dulkį, jis pats apsiginti negali. Iš kitų savivaldybių atimti skiepai atiduoti Vilniui - normalu. Vilniuje klesti laisvė, o laisvus žmones apsimoka geriau paskiepyti, kitaip jie tiek malkų priskaldys, kad maža niekam nepasirodys. Nieko asmeniška – nauda nusveria žalą. Ir išvis, kodėl konservatoriai turi kažkam aiškintis? Atsikniskit. Savivaldybės juk buvo perspėtos prieš dvi valandas, kas negerai?

Prezidentas nerimsta, siūlo padidinti neapmokestinamą pajamų dydį. Konservatoriai apšalę, to dar nebuvo, jie gali atimti pensiją, bet pridėti ne, tai prieštarauja partinėms nuostatoms. Kaip paskui atimsi, jeigu padidinsi. Žmonės to nesupras.
Lenkiškos vištos Lietuvoje pradėjo platinti paukščių gripą. Kaip kitaip, juk pavasarį parskrenda visi paukščiai – net vištos. Gerai kad šikšnosparniai taip toli neskraido. Įdomu, ar Lenkijoje vištos irgi serga paukščių gripu, ar jos tik Lietuvai kenkia.
Kyla mokesčiai valstybinei žemei – kils ir nekilnojamo turto kainos. O kaip kitai – juk konservatoriai ir liberalai. Bus jums laisvė. Mokėti ir dar kartą mokėti. Apie mokesčių nekilnojamam turtui kalba žemės ūkio ministras. Šios vyriausybės nariai universalūs kariai, gali kalbėti apie ką tik nori.
Rusija Lietuvą skelbia nedraugiška šalimi. Lietuva tai jau senai padarė Rusijos atžvilgiu.
Kuo skiriasi Krymas nuo Kipro? Tas ir kitas yra okupuoti. Tiesa, Turkija okupavo tik pusė Kipro, o Putinas okupavo visą Krymą. Tenka susitaikyti su realybe.
Human Rights paskelbė ataskaitą, kurioje Izraelio valstybė kaltinama apartheidu ir rasine segregacija palestiniečių atžvilgiu. Izraelis į tai reaguoja lygiai taip, kaip ir Putinas ar kitas diktatorius. Jiems žmogaus teisės kitiems žmonėms negalioja. Visi, kas siekia apginti savo teises yra teroristai. Lietuvos užsienio reikalų ministrui dingo klausa.
Panorama išdrįso pranešti tokią nepatogią naujieną, todėl lyg atsiprašymas, kitas reportažas apie paminklo žydus gelbėjusiems teisuoliams atminti. Nedaro politinės klaidos, kaip ankstesnis Genocido centro vadovas.
Misija Sibiras baigiasi – virusas ir Rusija nutraukė daug metų trukusį renginį. Kaip teigia projekto organizatoriai, - pilietiška karta jau išaugo, nebėra prasmės mokyti pilietiškumo kitas kartas. Mokyk nemokęs.
Kas netilpo į panoramą:
Prezidentūroje atgijo Vangos dvasia. Skelbia prognozę, kada įvyks lūžis kovoje su virusu. Kuo remiasi? Remiasi prognozėmis buriant iš kavos tirščių. Prezidentūra susėdo, išgėrė kavos, suvertė kavos tirščius į lėkštę. Rezultatas akivaizdus – proveržis bus.
Švietimo ministerija pabudo po žiemos miego. Prieš vasaros atostogas nusprendė grąžinti moksleivius į mokyklą. Kokiu pagrindu priima tokį sprendimą? Ž.r. į prezidentūros prognozių metodus. Kito paaiškinimo kaip ir nėra. Jeigu kreipsime dėmesį į viruso statistiką, tai reikėjo daryti prieš pora mėnesių ir nieku gyvu nedaryti dabar. Švietimas toliau klaidžioja patamsiais.
Jonas Balčiūnas