į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2022-03-16. RAIMONDAS - MŪSŲ KRAŠTO ISTORIJOS VEIDRODIS

Paroda kraštotyrininko, muziejininko Raimondo Guobio 60-mečiui


Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos Krašto dokumentų ir kraštotyros skyriuje nuo kovo 1 d. iki balandžio 25 d. veiks knygų paroda „Įvairiaspalvis kraštotyrininko pasaulis“, skirta muziejininko, kraštotyrininko, literato Raimondo Guobio 60-mečiui.


UAB „Anykštos redakcija“ valdybos pirmininkė ir direktorė Gražina Šmigelskienė savo straipsnyje „Mūsų laikų didvyriai: Raimondas Guobis“, skelbtame laikraštyje „Anykšta“, 2019 m, kovo 9 d. labai taikliai apibūdina, kas gi yra tas R. Guobis: „Visiems žinomas muziejininkas, kraštotyrininkas, tikras Anykščių enciklopedininkas, senas „Anykštos“ bendradarbis, keliolikos knygelių apie parapijų ir miestelių istorijas autorius, internetinių puslapių kūrėjas, geras dailininkas, parodų organizatorius, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medalio kavalierius, įvairių kultūros premijų laureatas, istorinės atminties žygių pėsčiomis, dviračiais, baidarėmis organizatorius, bažnytinių procesijų dalyvis, o jei reikia – laidotuvių giesmininkas ir kryžiaus nešėjas…“.

 

Kraštotyrininkas nuo mokyklos dienų Raimondas Guobis yra aktyvus Anykščių Teresės Mikeliūnaitės kraštotyros draugijos narys, nuolat dalyvauja Anykščių viešojoje bibliotekoje vykstančiuose kraštotyrininkų sambūriuose, rūpinasi savo gimtojo Būtėnų (Anykščių r.) kaimo bei Svėdasų krašto praeities įvairių faktų fiksavimu ir duomenų užrašymu. Visa surinkta medžiaga jau yra patalpinta į daugiau nei dvi dešimtis kraštotyros leidinių, kurie šiuo metu eksponuojami VB Krašto dokumentų ir kraštotyros skyriuje veikiančioje parodoje.
Daugiau apie kraštotyrininką ir muziejininką R. Guobį virtualioje erdvėje:

 

http://www.svedasai.info/raimondo-guobio-tinklarastis-102/lt/
https://www.anykstenai.lt/asmenys/asm.php?id=1287


Džiaugiamės R. Guobio aktyvia kraštotyros veikla, sveikiname jį 60-mečio proga ir laukiame pasirodant naujų jo knygų.


Krašto dokumentų ir kraštotyros skyrius