į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2022-04-04. PO BALANDŽIO 1-OSIOS... (2)

PSO pranešė kad išrastas skiepas nuo durnumo. Norinčių skiepytis neatsirado. Svarstoma padaryti skiepą privalomu. Per pasaulį ritasi mitingų banga, pagrindinis šūkis: "atiduodu savo dozę kaimynui" . FB prasideda nauja rėmelių banga - "aš ne durnas, aš tikiu mokslu". Dulkys buria ekspertų grupę iš jau paskiepytų.

 

Kadangi vietoje specialistų neranda, pakviesti profesionalai iš Gvinėjos Bisau ir Somalilendo. Operacijų vadovas, nepaisant didžiulio visuomenės pasipriešinimo, tikisi paskiepyti iki 80% LT populiacijos ir namų ūkių. Gali būti pritaikyta ir karantino priemonė. Neskiepyti privalės nešioti džiokerio kepurėlę su skambaliuku. Šlovė protingai Lietuvai, gėda durniams be skiepo!

 

***

KVAILUMAS IR IŠMINTIS
Italų mokslininkas, istorikas ir ekonomistas Carlo Cipolla rimtai domėjosi kvailumo klausimu. Po ilgų tyrimų jis nustatė, kad kvailių kiekis vienodas visuose visuomenės sluoksniuose. Carlo Cipolla analizavo žemos kvalifikacijos darbuotojų grupes, įstaigų tarnautojus, studentus, įvairių universitetų profesūrą ir net Nobelio premijos laureatus. Procentas buvo panašus.


Kvailius atskirti nuo kitų grupių (protingųjų, nusikaltėlių ir pasiaukojančių) gan paprasta: kvailys – tai žmogus, kurio veiksmai sukelia nuostolių kitam žmogui ar grupei žmonių, ir neduoda naudos pačiam veikiančiam subjektui ar netgi daro jam žalą.


Kvailys yra labai pavojingas individas (ypač politikoje), nes jo veiksmų neįmanoma prognozuoti. Jis gali jums pakenkti be jokios priežasties, be tikslo, be plano, pačioje netikėčiausioje vietoje ir būtinai pačiu netinkamiausiu metu. Tuo tarpu nusikaltėlis visada siekia naudos sau ir kenkia kitiems. Tai leidžia teisėsaugai juos identifikuoti (sekant turto judėjimą) ir izoliuoti nuo visuomenės.


Kai į politiką įžengia kvailiai, gėrybės sunaikinamos, o visuomenė skursta. Istorija patvirtina, kad šalis progresuoja tuomet, kai valdžioje yra pakankamai protingų žmonių, kurie sugebėtų sulaikyti aktyvius kvailius ir neleistų jiems sunaikinti to, ką sukūrė protingieji ir pasiaukojantys (jų veikla neša naudą tik aplinkiniams) žmonės.
(Iš tinklo)

 

Grafas apie televizijos naudą...

https://www.facebook.com/Grafas.LT/videos/401977937927313