į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2022-08-22 . KAIP SVĖDASIŠKIAI „BLUSOMIS“ PREKIAUJA


Visi padejuojame, kad namuose apsikrovėme daiktais, vaikų išaugtais drabužiais, netinkamais batais, pabodusiais indais ar kitais šiame gyvenimo laikotarpyje aktualumą praradusiais rykais. Išmesti gaila, juk dar geri daiktai, o dėti nėra kur. Šią daugeliui aktualią problemą jau penktus metus miestelėnams padeda spręsti susibūrusi Svėdasų miestelio moterų grupė „Blusturgis“, kurios siela ir idėjos autorė yra Jūratė Krivickienė.

 

Šias metais pirmasis blusturgis, vykęs liepos 16 d., buvo vangokas, tai paskatino moteris tik dar labiau susitelkti ir suorganizuoti tikrą blusų turgų – spintų, palėpių, rūsių, sandėliukų ir garažų turto išpardavimą, suteikti daiktams galimybę gyventi dar vieną pilnavertį gyvenimą. Rengiantis kitam turgui, aktyvisčių grupėje vyko debatai dėl prekybai tinkamos vietos ir skambaus pavadinimo parinkimo, reklamos gamybos ir jos platinimo. „Kieto“ pasirengimo darbai davė puikius vaisius.


Gaivų rugpjūčio 21 d. rytą didžiausia miestelio mašinų stovėjimo aikštelė pavirto blusų turgumi. Prekiautojų buvo gausu, pirkėjų irgi netrūko. Į akis krito tai, kad daugybė vaikų atnešė parduoti savo „֘išaugtus“ žaislus, o juos noriai, net pažaisdami, pirko ką tik senelio ar močiutės statusą įgiję jaunieji seneliai. Buvo prekiaujama indais, batais, drabužiais, siūlais, virtuvine technika ir net bitininkystės reikmenimis. Vyrai psigedo „gelažų“ pasiūlos, todėl jiems buvo pasiūlyta kitais metais parodyti visiems vyrams pavyzdį ir tapti pirmaisiais prekybininkais „gelažimis“.

 

Pasiūlyta mintis nebuvo atmesta, netgi įgavo sparnus ir ėmė augti ir plėtotis iki galimų organizuoti edukacijų. Šaunuoliai vyrai! Lauksime kitais metais jūsų svaiginančio debiuto! O visiems miestelėnams ir ne tik, belieka per ilgą rudenį, žiemą ir pavasarį vis daryti revizijas spintose, palėpėse, rūsiuose, sandėliukuose ir garažuose, kad kitą vasarą pamiršti daiktai vėl galėtų gyventi ir džiuginti naujus šeimininkus.
Nuoširdžiai ačiū tariame visoms šios idėjos vystymo entuziastėms! Esate fantastiškos!

Daugiau nuotraukų ČIA


Asociacijos „Svėdasų bendruomenė“ pirmininkė
Virginija Valikonytė