į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2023-06-02. IŠ ARCHYV0

Svedasiske | 02-03-2011

 

Gal but ir padegimas, bet labai, labai abejojiu. Juk tenai visu pijoku prieglauda. Ir pats nukentejusisis labai megsta stikleli o jau draugu tai visokio plauko.

 

Atsipeikėkit | 02-03-2011

 

Žmonės, kaip jums ne gėda. Svėdasuose buvo gaisras, padegtas namas, baisus smūgis nukentėjusiems nuo gaisro. Reikia užjausti, nors moraliai palaikyti nukentėjusius. O jūs rašinėjat nesamones. Tai šunys užkliuna, tai seniūnas blogas, tai bendruomenių nėra.Visai svedaiškiai nusišnekat.Geriau rašykit ta tema- kas galėjo apvogti bažnyčią, kas galėjo padegti namą.

 

svedasiečiui | 02-03-2011

 

Šalin rankas nuo seniūno. Gana jį peikti ir koneveikti. Svedasų seniūnas daug metų dirba šį darbą, yra patyręs. Ne viskas jo galioje ir valioje. Mums visiems reikia susitelkti ir seniunui padėti, o ne piktintis juo, rašinėti visokias nesamones.Gal pats norui būti seniūnu? Neišdegs.

 

Svedasietis | 02-03-2011

 

seniunui lazdos reikia, o ne seniunas lazdos duos, niekur dar nebuvau sutikes tokio apsileidusio seniuno, kuriam svarbiausias savo kiemas.

 

Smalsuolis | 02-03-2011

 

Kad pilna palaidų šunų Svedasuose, tai faktas kaip blynas. O policijos igaliotinio vilkinis šuva visada laksto palaidas prie autobusų stoteles ir gasdina žmones.

 

Geruolis | 02-03-2011

 

Ne tik Svedasuose pikti žmonės. Pikti, pavydus žmonės, kerštingi ir Svedasų seniunijos kaimuose, ypač Daujočiose, Vaitkunuose, Kunigiškiuose, Butenuose ir kitur. Seniunijoje nesteigiamos be ndruomenes, beveik niekur nera seniunaičių, žmonės girtauja, politikuoja, šmeižia vieni kitus.Seniunas turėtų paimti storą lazdą visokiems pletkininkams, šmeižikams, kerštautojams.

 

Pikti Svėdasai | 02-03-2011

 

Svėdasuose vis daugiau atsiranda piktumo, pavydo ir neapykantos. Miestelyje baigia išmirti tarpukario Lietuvos žmonės,vietiniai, su savo dvasingumu,su prisirišimu prie bažnyčios...Šiuo metu liko nuo kolūkio laikų grupė miestelio šviesuolių...O kas bus toliau? Miestelis, jei vietinė bendruomenė būtų aktyvesnė, galėtų tapti aukso kasykla kultūriniam gyvenimui, turizmui, smulkiam verslui.

 

O dabar agonizuoja kultūros namų gyvenimas, su vieninteliu etnografiniu ansambliu; šalia bažnyčios ir Vaižganto paminklo niekieno nekontroliuojamas klesti nepilnamečių viešnamis; parduotuvėse daugiau galima nusipirkti "bambalių" negu sveiko ir skanaus maisto... O vakarais, kada būna tamsu, baisu išeiti į lauką, nes miestelyje gatvių apšvietimas yra prabanga...Visa ta niūri dvasia sudaro puikias sąlygas vokti deginti ir plėšti...Pikti pasidarė gražieji Svėdasai...