į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2023-06-07. PANORAMA


Panorama. Kilus triukšmui Šimonytė pareiškė, - tik nereikia man aiškinti, aš žinau ką darau, aš ne kokia višta pametusi galvą. Jeigu nebus pirmalaikių Seimo rinkimų, spjaunu į viską ir išeinu kur kojos neša, o galva nežino kur. – Jo jo, ji žino ką daro, - pasakė Gabrielius. – Reikia bėgti visiems, - dangus griūva ir ne kitaip. Valdžios dekriminalizacija rinkimų keliu, kitaip be šansų. Nesvarbu kad senelis bars, jei ką būsiu Ingridos anūku.

 

Partiečių nervai neatlaikė – pasileido bėgti palikę koaliciją ant ledo po birželio šalnų.
Visgi perklausė Seimo, - ar tikrai dangus griūva? Niekas negriūva, mes visi daugiau ar mažiau apsivogėm, iš kur paimsi kitą elitą?


Ingrida persigalvojo, aš ne kokia višta – neatsistatydinsiu, nors ir sakiau kad atsistatydinsiu. Tegu partija sprendžia, aš savo galva gyventi negaliu. Pasikarščiavau iš įsiūčio. Su Lietuvos problemomis susitvarkyčiau, o čia anūkas ant galvos nukrito.

 

Tegu Vytautas jį pats prižiūri. Gabrielius reikalauja būti amnestuojamas su visa partija. Pravieniškių kaliniai su viltimi žiūri į konservatorių keliamą amnestijos idėją. Jeigu bus amnestuoti politikai už sukčiavimą stambiu mastu, tai kodėl jie turi sėdėti už smulkius nusikaltimus?


Lietuvą kamuoja sausra. Ūkininkams bus blogi metai. Palangos verslininkams turėtų būti geriausi metai, bet kaip visada bus blogesni už blogus.


Santaros klinikos siekdamos apriboti ligonių srautus tvariai ėmė spręsti ligonių pertekliaus klausimą. Sumažino maisto davinius. Kamuojami bado ligoniai patys išsikraustys iš klinikų.
Nori sirgti – apsirūpink sausu daviniu.


Elektrai pabrangus kartais, dujų kainas Ignitis sumažins kokiais 4 centais. O ką?


Švietimo ministerija eina dar Steponavičiaus pramintu taku – uždaryti, jungti, mažinti. Naujas etapas – kolegijų suprask jungimas. Nuo šiol ne tik moksleivius, bet ir studentus vežios geltonieji autobusiukai. Kuo didesnis geltonųjų autobusiukų parkas, tuo aukštesnė švietimo kokybė.


Virš LRT konklavos vėl juodi dūmai. Situaciją išspręsti gali tik tarybos narių arba kandidatų dvikovos. Norint perrinkti seną vadovą reikia dar vieno naujo konkurso.


Lietuvoje vieši orangutanų tyrinėtoja, antropologė Galdikas. Ji siekia nustatyti kaip Lietuva nuo didvyriškų Vytauto laikų degradavo iki Seimo orangutanų lygio.

 

P.S.  Piktdžiugiški žmonės į Šimonytę ir Gabrielių žvelgia kaip į klouno vietoje atsidūrusius nevykėlius politikus. Tiek vienas, tiek kitas, užtikrinti savo teisumu, draskė visiems akis ir nemėgino įsiklausyti kas jiems sakoma, ir kas svarbu visuomenei, o ne jų tuščiam ego.

 

Abu ėjo iki galo, kol tiek savi, tiek oponentai pasakė - gana. Tai kas dedasi jų galvose tegu ten ir lieka. Kaltinimais švaistytis lengva. Apie politiką kalbantys ir ja besidomintys asmenys turi prisiimti atsakomybę, kad turime tokias ingridas ir tokius gabrielius.

Juozas Balčiūnas

Evaldo Vėgėlės pieš.