į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2023-12-03. KODĖL?

Aidas Markaitis
15 val. ·

Kaip vis dėl to paaiškinti tai, kad dauguma buvusių tremtinių ir politinių kalinių iki šiol balsuoja už suliberalėjusią ir suglobalėjusią Tėvynės Sąjungą? Juk pagal apibrėžimą tai turėtų būti patriotiškiausia mūsų visuomenės dalis, itin susirūpinusi tautos ateitimi.

 

Mane asmeniškai labai stebina pokalbiai su kai kuriais giminaičiais, buvusiais tremtiniais. Jų visiškai nejaudina, kad Lietuva ne itin daug ką gali spręsti be Briuselio žinios, nesukelia nerimo milžiniška emigracija. Jie net pasipiktina: kaip drįsti klausti, mus vežė gyvuliniuose vagonuose, o dabar žmonės važiuoja kur nori. Ir gerai, taip ir turi būti.

 

Jie tik piktinasi "komunistais" valdžioje - socdemais, darbiečiais, dabar valstiečiais ir kitokiais "bolševikais" ir svajoja apie konservatorių sugrįžimą. Natūraliai kyla klausimas: kas jiems Lietuva? Kaip jie ją supranta?


Povilas Gylys
prieš 37 min. ·

Landsbergininkai (tik nevadinkite jų krikščionimis, demokratais ar konservatoriais) negali laimėti rinkimų garbingomis priemonėmis. Todėl ir toliau kovos dėl valdžios negarbingais metodais. Taigi, mūsų laukia dar vieni purvini rinkimai į Seimą. Visgi tikimybė, kad jiems pavyks laimėti tuos rinkimus naudojant juodąsias technologijas, palydovines struktūras, priešininkų skaldymo metodologiją ir pan. nėra labai aukšta. Bet ji yra.