į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2024-08-24. PAPLEPĖKIM. O KODĖL GI NE?

Bendruomenės visuotinio susirinkimo metu Milda Kirdeikienė atkreipė dėmesį, kad mums labai trūksta paprasto gyvo bendravimo. Bendruomenės susirinkimai vyksta retai ir paprastai skirti daugiau dalykiniams reikalams aptarinėti.

 

Mildos nuomone, mums reikėtų organizuotis susitikinėti dažniau. Anksčiau, kai Gedo kavinė veikdavo pastoviai, buvo kur užeiti pasėdėti, pasišnekėti, nusivesti svečius. Dabar gi nuolatinės patogios vietos tokiems psisėdėjimams nebeliko.

 

Reikia pasakyti, kad Mildos idėja tikrai verta palaikymo. Prieš dvidešimt metų mes ją esame išbandę praktikoje Ji ne tik pasiteisino, bet ir davė tam tikros naudos. Pradžioje rinkdavomės bibliotekoje, bet ji vakarais užsidarydavo, o savaitgaliais nedirbdavo. Tai buvo gana neparanku. Tada išsinuomojome prie bibliotekos esantį namelį. Bendromis jėgomis pasitvarkėme, susinešėme būtiniausius reikmenis.

 

Pradžioje rinkdavomės pora kartų per savaitę, bet vėliau įpratome susibėgti kas rytą kartu išgerti kavos. Tai buvo nuostabūs momentai. Neretai tokie pasisėdėjimai užsitęsdavo ir ne vieną valandą. Aptarinėdavome įvairias kasdienines problemas, veiklos planus, begimstančias idėjas, kurios, beje, netruko rasti atgarsį ir Vilniuje.

 

Buvome pakviesti partneriais į Pilietinės visuomenės institutą, lankėme paskaitas "Civitas" klube.  Atsiradusi gaimybė bendrauti gyvai su žmonėmis, kuriuos matydavai tik per televizorių, mums kaimiečiams buvo nemaža moralinė paskata. Ir ne tik. Lankydavomės pažangiausiose Lietuvos bendruomenėse, sėmėmės bendravimo  patirties, o vienas mūsų komandos narys net buvo pakviestas dirbti į Seimą patarėjų korpuse,,..

 

Žodžiu, tokie pasiplepėjimai nėra kažkokie niekai. Kai išmoksti kalbėtis vienas su kitu, o  ne tik apkalbinėti kaimynus, galima sureguliuoti daugelį probleminių dalykų ir nuvekti prasmingų darbų savo miestelio labui. 

Jeigu supratote Mildos idėją ir nusiteikę patalkinti jos įgyvendinime, parašykite ČIA.

Mildą dažnai galime pamatyti įvairiuose renginiuose ne tik kaip žiūrovę, bet ir kaip aktyvią dalyvę. Ši istorinė nuotrauka, kuriai beveik penkiasdešimt metų, liudija, kad Milda aktyvistė nuo seno ir netgi dalyvvo Svėdasų  Jaunimo klubo kūrime, apie kurį numatome papasakoti vėliau...

O čia žodis jaunimui. Paklausykime.