į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2024-10-02. BANDITIZMAS DINGO. VALIO!!!

Kristina Mogilaite

· 
Achtung Morijos žemės ligoninės ligoniai, gyvenantys amžiname įšale, Dantės pragaro devintame rate!
Pasistengsiu trumpai, nes žinau, kad daugelis ilgesnių kaip trys sakiniai tekstų jau nepajėgia suvokti.


LTSR Baudžiamaje kodekse 75 straipsnyje buvo numatytas toks nusikaltimas "banditizmas". Jis apibrėžiamas taip: "Ginkluotų gaujų organizavimas, turint tikslą užpulti valstybines, visuomenines įstaigas ar įmones arba atskirus asmenis, taip pat dalyvavimas tokiose gaujose ir jų daromuose užpuolimuose.".


Šiuo metu jo nebeliko. Todėl, kad banditizmas buvo legalizuotas.
Bet kokia gauja, kuri save vadina banku, IT kompanija, komunalinių paslaugų kompanija, medicinos paslaugų kompanija ir panašiais pavadinimais yra banditai. Šiais laikais nebūtina turėti šautuvus ir pistoletus, plėšikauti ir užpuldinėti žmones bei atiminėti jų turtą, būstą, sveikatą ir gyvybę užtenka kompiuterio, įstatymų atitinkamų ir aukos apdujinimo.


Po nepriklausomybės atkūrimo sujudo juk visas liūnas, išlindo visi banditai, iki tol tūnoję šešėlyje. Paskui kažkur prapuolė jie. Kur manot jie prapuolė? Atsakymas - niekur.


Juk net aiškiai visiems pareiškė, kad didžiausi banditai ant Lietuvos buvo Daktarai. Pavardę skaitykit kaip bendrinį žodį ir viską toliau suprasite, ką norima tuo pasakyti.


Tad jie ir neprapuolė niekur, o tiesiog legalizavosi. Vietoj pistoletų ir kastetų, dabar naudojami kiti ginklai, bet nuo to banditizmas nedingo. Net straipsnį panaikino, kad akių nebadytų, lyg tai banditų nebeliko.


Taip kad straipsnį panašu reikės grąžinti ir skyrius "po borbe s banditizmom" ("kovos su banditizmu") teks vėl kurti, nes istorija nieko mus nepamokė, po karo buvo banditizmas, kuris pavirto į partizanus banditų laikais, o vėliau buvęs banditizmas pavirto į verslą tų pačių banditų laikais.


Ir pora žodžių apie žodį "banditas". Bandit. Nuo angliško žodžio "band" - grupė, juosta, perrišti, apjuosti juostele, surišti, sujungti. Grupė žmonių, surištų ir sujungtų vienu tikslu. Taip pat čia yra "banned" - uždraustas, draudžiamas, neteisėtas. Sudėkite viską į vieną vietą ir suprasite, kas lingvistiškai yra banditas.


Kol dauguma žmonių dirbs banditams, kova su banditizmu neįmanoma, tad tikėkimės ji prasidės nuo to, kad vis mažės banditams dirbančių. Tuo pasirūpins, aišku, patys banditai, atsikratydami nereikalingais liudininkais.