į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
A.Aleksiūnas. Dėl rinkiminių apylinkių ribų pakeitimo

"LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOJI RINKIMŲ KOMISIJA 2014 m. lapkričio 20 d. priėmė sprendimą Nr. Sp-278 dėl apylinkių ribų savivaldybių teritorijose pakeitimo. Daujočių kaimo gyventojai yra labai sunerimę dėl Anykščių rajono savivaldybės teritorijoje Daujočių rinkiminės apylinkės Nr.24 panaikinimo, prijungiant apylinkę prie Aulelių rinkiminės apylinkės.

 

Kaimo gyventojų nuomone šis pakeitimas neatitinka valstybės vykdomos pilietinio ugdymo praktikos siekiant gerinti piliečių padėtį dalyvaujant šalies politiniame gyvenime. Mūsų supratimu, valstybės pareiga sudaryti optimalias sąlygas piliečiams aktyviai dalyvauti viešąjame gyvenime ir pasinaudoti sprendimo teise, kam patikėti, šiuo atveju atstovauti jiems savivaldybės taryboje. Aukščiau minimas sprendimas parodo ne tik nepagarbą Daujočių kaimo gyventojams, bet ir sudaro didelius nepatogumus atlikti pilietinę pareigą. 


Truputis informacijos apie sujungiamas rinkimines apylinkes: 
1. Daujočių rinkiminės apylinkės rinkėjų skaičius- 221, Auleliuose- 162. Daujočiuose ryškiai didesnis rinkėjų skaičius.
2. Patalpos, kuriose organizuojami rinkimai yra visiškai tinkamos Daujočiuose. Jos priklauso savivaldybės jurisdikcijai. Nereikia nuomotis patalpų, išlaidos patalpoms minimalios.


3. Daujočiai yra arčiau Anykščių, tai sumažina rinkimų organizavimo transporto išlaidas.
4. Daujočiuose iki šiol praėję rinkimai buvo gerai organizuoti ir vyko be jokių incidentų.


5. Anykščių rajone yra paliktos dirbti žymiai mažesnės rinkiminės apylinkės negu Daujočių? 
Mes norėtume žinoti, kokiais kriterijais vadovaujantis panaikinama viena iš didesnių rajone- Daujočių rinkiminė apylinkė? Tuo pačiu tikimės, kad dar yra galimybė ištaisyti šią nesuprantamą padėtį ir priimti labai paprastą ir teisingą sprendimą- arba atstatyti Daujočių rinkiminės apylinkės buvusias ribas, arba prijungti žymiai mažesnę Aulelių rinkiminę apylinkę prie Daujočių. Tai sudarys palankesnes sąlygas žymiai didesnei piliečių daliai dalyvauti būsimuosiuose rinkimuose. Būsime labai dėkingi už supratimą ir išreikštą dėmesį mūsų išdėstytiems argumentams." 


Aukščiau išdėstytame tekste aplinkybės tokios, kad dėl ne visai suprantamų priežasčių naikinama Daujočių rinkiminė apylinkė. Kolkas neaišku, kas inicijavo šį veiksmą? Suprantama, kyla nemažai sąmokslo teorijų- ar čia taip baudžiama bendruomenė, sugebėjusi apsiginti nuo krematoriumo statybos užmačių, ar gal ne taip balsuoja rinkimuose, ar dar kas nors? Gerai suprasdamas, kad situacija neordinarinė, apeliuoju į tuos, kurie turite kokių gerų minčių aukščiau išdėstytame tekste esamai situacijai išspręsti? Visi pasiūlymai laukiami...



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti