į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BIBLIOTEKA
2016-05-15. Smagu, kai tavęs laukia

Svėdasų bibliotekos vaikų klubas „Šypsenėlė“ mėgsta keliones. Saulėtą, pilną žydėjimo, gegužės 13 d. rytą išsiruošėme į Debeikių biblioteką paminėti spaudos atgavimo ir knygos dienos. Mus pasitiko bibliotekininkė Ingrida Markuns ir „raganaitė“, E. Juodelienė Debeikių kultūros skyriaus renginių organizatorė.

 

Susirinko nemažas būrys žiūrovų - tai Debeikių pagrindinės mokyklos I-IV klasių mokiniai. „Šypsenėlė“ parodė spektaklį Riestaūsio sūnus“, pagal St. Zobarsko to paties pavadinimo pasaką. Klubo vaikai: Austėja, Gabrielė, Erikas, Indrė, Kamilė, Miglė, Vasarė, labai stengėsi, daug repetavo, todėl pasirodymas tikrai pavyko. Muzikinius spektaklio intarpus pagyvino smuiko melodijos - tai „Koncertas“ ir „Ratelis“ ,kurias pagriežė Vasarė ir „Maršas“, kurį atliko Austėja.

 

Bibliotekininkė Ingrida paruošė užduotėles apie pasakų herojus, o raganaitė jas padėjo išspręsti kam sunkiau sekėsi. Pabūrus raganaitei pasipylė dovanos ir saldžios ir praktiškos- tai geras vaistas nuovargiui sumažinti. Atsisveikinome, bet neilgam, debeikiškiai žadėjo greitai mus aplankyti su savo spektakliuku. Juk gegužė gražiausias metas keliauti.