į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BIBLIOTEKA
2016-10-11. Rudens taku į fotografijos, poezijos ir muzikos pasaulį

                          

Rudens taku-

Į sodą , kur nukrito vaisiai ir pageltę lapai.

Rudens taku-

Kur paskutiniai obuoliai skaniausiai kvepia.

Rudens taku-

Ir į šermukšnį, kurio kekės džiaugias savo grožiu.

Rudens taku....

Janė Grigėnienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žvarboką spalio 8d. popietę visi, kas myli poeziją ir muziką, rinkosi į Svėdasų meno galeriją, kurią papuošė nauja viešintiškio kraštotyrininko Tautvilio Užos fotografijų paroda.

 

Rudenišką nuotaiką išsklaidė viešnių iš Sudeikių Utenos raj. vokalinis ansamblis „Sudeikiečių gaida“, kurio vadovė Audronė Misiukaitė.

 

Savo eilėmis mus šildė Aldona Širvinskienė, Lietuvos nepriklausomos rašytojų sąjungos narė bei Labdaros ir paramos fondo „ Baltasis balandis“ įkūrėja ir pirmininkė bei jo narės: Genovaitė Koriznienė iš Kupiškio, Danutė Mažeikienė iš Rokiškio, Aldona Lavickienė iš Skapiškio Kupiškio raj. ir kraštietė Zita Berkevičienė. Ansamblio vadovė nustebino, kad ne tik nuostabiai dainuoja, groja gitara, bet ir pati kuria eiles bei muziką.

 

Mus supanti Tautvilio Užos fotografijų paroda priminė pačius giliausius jausmus gimtinei. Kaip J. Tumas-Vaižgantas ieškojo „deimančiukų“ – puikių paprastų Lietuvos kaimo žmonių – ir juos įamžino savo kūryboje, taip T. Uža užsimojo jų rasti tarp viešintiškių.

 

Ir rudeniška, žvarbi popietė tapo šilta ir jauki. Pilnutėlė meno galerija parodė kaip labai svėdasiškiai pasiilgę poezijos, muzikos, dainų ir naujų parodų. Mums buvo gera, kad nors kuo galėjome nustebinti žmones.

 

Bibliotekininkės Asta ir Dalia