į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BIBLIOTEKA
2017-05-23. Šviesus ir šiltas susitikimas

Atspėkit kas šviečia ir šildo , kai nebūna saulutės? Taip – tai knyga.

 

Gegužės mėn. minima knygos diena. Ta proga gegužės 17 d. į Svėdasų J. Tumo- Vaižganto gimnazijos salę pradinukai sugužėjo susitikti su viešnia iš Vilniaus Dalia Dilyte-Staškevičiene. Lietuvių literatūros tyrinėtoja, vertėja, humanitarinių mokslų daktarė nuoširdžiai pristatė savo nesenai išleistą knygelę, patiems mažiausiems -„Pasakos apie traktorių“.

 

Tai linksmos istorijos apie Tomą ir jo traktorių Trauklį , bei priekabą „Kabę“. Jiems nutinka įvairios linksmos istorijos ir nuotykiai. Autorė papasakojo , kad šias pasakas sukūrė savo anūkėliui, o kūrybinio įkvėpimo sėmėsi būdama gamtoje ir įsiklausydama į medžių šlamėjimą, paukštelių čiulbėjimą. „Šypsenėlės“ artistai, lėlių pagalba, suvaidino vieną pasaką iš šios knygelės apie nenorių kraštą.

 

Kol artistai ruošėsi ,Austėja M. pagrojo smuiku. Viešniai vaikai uždavė tiek daug klausimų , kad knygelės autorė net nespėjo į visus atsakinėti. Vaikams labai patiko bendrauti su pasakų autore ir net kartu sudainuoti sutartinę „Ku kū , ku kū, duos kiškis taukų“. Pabaigoje visus 11 artistų Dalia Dilytė apdovanojo naujomis knygelėmis. Mažieji gavo po knygelę „Pasakos apie traktorių“ , o vyresnieji - Vilės Vėl „ Kaip mes išgarsėjome“, bei po padėką už aktyvų dalyvavimą bibliotekos veikloje.

 

Autorė turi parašiusi ir daugiau knygelių vaikams tai – „Pasakos apie Lietuvos istoriją“, „Senelės pasakos“ ir greitu laiku dar viena knygelė pradžiugins jaunuosius skaitytojus ir laukiame naujų pristatymų.

Asta ir Dalia