į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-02-22. Tada, kai buvome kartu...

"Galiu suprasti, kaip mūsų jaunimą „pagauna“ su patriotine meškere. Tačiau stebina tų, kurie Baltijos kelyje ir Sausio 13-ąją buvome visi kaip vienas, užmaršumas. Tai nedovanotina.

 

Mes ne tik neslėpėme savo veidų kaukėmis. Mūsuose spinduliavo gėris, bet ne pyktis, su priešo kariu močiutė šnekėjosi ir gėdino jį. Mes, beginkliai, žūt būt siekėme išvengti bet kokio konflikto. Mes nemėtėme Molotovo kokteilių nei į Lietuvos miliciją, nei į okupacinę kariuomenę. Mes nešaudėme.

 

Mes supratome, kad Tiesa – mūsų pusėje! Mums niekas nieko nemokėjo. Priešingai – Vakarai mus stabdė! Tada mus vienijo drąsa ir geranoriškumas, šviesumas mūsų veiduose ir širdyse. Po Sausio 13-osios nakties net penkias paras Lietuvoje nebuvo įregistruota jokio nusikaltimo!..

 

Kodėl šiandien mes esame tokie pikti ir nepakantūs vienas kito nuomonei? Supraskime, kad mūsų susiskaldymo, visų pirma, reikia dabartinei Lietuvos valdžiai, baigiančiai atiduoti mūsų valstybės likučius Europos Sąjungos viršvalstybinėms institucijoms. "

 

 Z.Vaišvila

šaltinis

 

Komentarai

Valdas. Vasario 16 dienos išvakarėse kaip 1985 metais iškeleme Lietuvos trispalvę ir plakatą su sveikinimu virš technikumo paradinio įėjimo. Tada aš buvau naiviai tikintis kad TSRS sugrius Lietuva bus laisva . Vasario 16 dienos popietę mokymo įstaigoje jau dirbo KGB (VSK) tardytojų brigada . ...... Vyko ilgas tardymas kratė visus besimokančius, atliko visų apie 1000 besimokančių grafologinę ekspertizę. Tų kas iškėlė ir kas parašė taip ir nesurado. Tačiau visus kas buvo priešiški tarybinei sistemai kaip mat išaiškino ir daugumą pašalino,o tų kurių nebuvo už ką šalinti sufabrikavo Hitlerio gimtadienio šventimą ir pašalino. 
KGB tardytojai banmdė palaužti ir davė man skaityti kitų kurso draugų pasiaiškinimus kurie apie mane davė parodymus savo ranka rašytus. Va tada pirmą kartą suabejojau ar dar gyva Lietuvių tauta kai 9 iš dešimties tave be jokių skrupulų įskundžia.
Pakliuvęs į tarybinę armiją patekau į dalinį kur tarnavo 16 Lietuvių ir jie buvo seniai o aš jaunas karys. Antrą kartą suabejojau ar dar gyva Lietuvių Tauta. Kai nei vienas neužsistojo skriaudžiamo tautiečio,maža to Lietuviai seniai neturėjo jokio autoriteto ir visi be išimties buvo vadinami čmo. Nuskriaustieji. Teko nuo nulio atsikovoti savo pozicijas ir netapti tokiu į ką visi kojas valosi ,tai primena keletas randų ir skausmas kai keičiasi orai vienoje vietoje. 
Trečią kartą suabejojau ar dar iš viso yra Lietuvių Tauta po birželio 29 dienos referendumo kai visą 30 dieną laksčiau su diktafonu klausdamas ar balsavai ir kodėl.... 
Šiandieną įsitikinau kad Lietuvių Tauta jau mirusi kai pamačiau kas padaryta iš mitingo Kaune prie Soboro.,Kai sužinojau kad VSD kaukėti Giedrių Grabauską įkalino kad neateitų į mitingą.....



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti