į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-02-27. Ar Svėdasams reiktų socialinių paslaugų centro?

Vasario 24 dieną, Anykščių socialinės gerovės centre lankėsi Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė bei Seimo narys Ričardas Sargūnas. Vizito metu, svečiams buvo pristatyta centro veikla, supažindinti su Anykščių socialinės gerovės centro galimybėmis maksimaliai priartinant socialines paslaugas žmonėms.

 

"Anykščių socialinės gerovės centras pradėjo veikti dar 2014 metų lapkričio mėnesį. Nuo to laiko mes jau tapome "Specializuotos pagalbos centru", kuris teikia specializuotą pagalbą asmenims, nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje. Turime skalbimo paslaugą, higienos paslaugą (dušas)...vyksta ir kai kurie dar tik vyks tokie užsiėmimai kaip: "palaikomosios psichoterapijos grupės užsiėmimai, susitikimai su pasveikusiais alkoholikais" / „Priklausomybė ir koopriklausomybė šeimoje“ / „Suaugusių dialogas“ ir kiti... Ateityje planuojame nakvynės namus/pastogę, sriubą ir dar daug kitų veiklų, "- rašo f/b paskyroje šio centro vadovas Donaldas Vaičiūnas (dešinėje).

 

 

Beje, Donaldas Vaičiūnas, lankydamasis Svėdasuose su Seimo nariu R.Sargūnu ir kandidatu į rajono merus nuo Darbo partijos Alfrydu Savicku, panašaus centro įkūrimo idėją siūlė apsvarstyti ir svėdasiškiams bei žadėjo, esant reikalui, pasidalinti patirtimi. Neatrodo, kad šį jo siūlymą kas nors išgirdo, nes susirinkusiųjų buvo nedaug, o tarp jų bendruomenės tarybos atstovų lyg ir nesimatė...