į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-03-01. Kurie vagys geresni?

„Kartą pas kirpėją atėjo apsikirpti gėlininkas. Kai gėlininkas norėjo susimokėti už paslaugą, kirpėjas tarė: „Aš negaliu imti pinigų. Šią savaitę kerpu nemokamai.“ Gėlininkas jam padėkojo ir išėjo. Kitą rytą atėjęs į darbą kirpėjas prie durų rado padėkos laišką ir dvylika rožių.

 

Netrukus apsikirpti atėjo kepėjas. Kai ir jis norėjo apsimokėti, kirpėjas pasakė: „Negaliu imti pinigų. Šią savaitę kerpu nemokamai.“ Patenkintas kepėjas išėjo. Kitą rytą kirpėjas prie savo įstaigos durų rado padėkos laišką ir dvylika ką tik iškeptų pyragėlių.

 

Trečią dieną apsikirpti atėjo deputatas ir kai norėjo susimokėti, kirpėjas taip pat neėmė pinigų, pasakė, kad šią savaitę kerpa nemokamai. Deputatas apsidžiaugė ir išėjo.

 

Tačiau kitą rytą kirpėjas, atėjęs į darbą, prie durų rado stovinčius dvylika deputatų, penkiolika patarėjų, keletą ministrų, merą ir mero žmoną su šešiais vaikais - ir visi norėjo apsikirpti nemokamai.

 

Štai čia, mielas drauge, ir išryškėja skirtumas tarp tikrų žmonių ir būrio „sąžiningų“ žmonių, kurie mus valdo: prašau, per rinkimus būk atidus ir balsuok švaria sąžine. Spręsti tau!

 

1. Tikras vagis vagia pinigus, laikrodžius, grandinėles, automobilius, mobiliuosius telefonus ir dar visokius niekniekius.

 

2. Vagis politikas vagia sveikatą, gyvenamąjį plotą, išsilavinimą, pensijas, poilsį, darbą, taip pat sąžinę.

Pirmasis vagis išsirenka tave.

 

Antrąjį vagį išrenki tu.

 

Pagalvok!

 

Su geriausiais linkėjimais

Kirpėjas“

 

(Versta iš italų kalbos)

Respublika.lt