į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2015-03-31. Svėdasų istorija: užmiršti nereikia saugoti

Beveik prieš 20 metų keli techniški Svėdasų vyrukai pajuokavo, paleisdami į miestelėnų televizorių ekranus savos gamybos "vaizdelį", nufilmuotą vieno svėdasiškio bute - gavosi kone Svėdasų televizija!

 

Pokštas svėdasiškiams patiko, vardas prilipo ir netrukus šiuo pavadinimu buvo įregistruota visiškai rimta visuomeninė organizacija, bene pirmoji tokia respublikoje. Ažiotažas buvo didžiulis: vieni stebėjosi, kiti svėdasiškiams pavydėjo... 

 

Pradžioje entuziazmo netrūko, bet greit paaiškėjo, kad kiekvieną kartą skolinantis aparatūrą, nieko gera nenuveiksi. Rimtesniam darbui reikėjo savos įrangos. Deja, vietinių rėmėjų neatsirado, o eiliniai gyventojai neskubėjo prisidėti prie šių "suaugusių vaikų žaidimų"...

 

Kol steigėjai savo jėgomis bandė "prasimušti" į įvairius paramos fondus, entuziazmas prigeso, aktyvistai išsibarstė, transliacijos strigo, o vėliau - ir visai nutrūko.

 

Iš tų laikų yra likę šiek kiek filmuotos medžiagos, bet ji kritinėje būklėje, nes dėl lėšų stygiaus tada filmavimui  buvo naudojamos pačios pigiausios magnetinės juostos, nepritaikytos archyviniam laikymui. 

 

Čia susipažinimui pateikiame vieną jau išsaugotą (skaitmenizuotą) gabaliuką. Jeigu atsirastų nors vienas kitas platesnio mąstymo žmogus, norintis kokiu nors būdu prisidėti prie likusio archyvo gelbėjimo, rašykite į valento@inbox.lt arba pašto laukelyje po straipsniu.  

 

žiūrėti VIDEO

 



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti