į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2018-02-17. GERA IDĖJA

Daujočiuose Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio minėjimas buvo išskirtinis, kokia yra ir ši sukaktis. Nutarėme šios gražios sukakties proga pasielgti kitaip- nepirkti kokio nors koncerto, nedėlioti spalvinių žvakučių, kas iš principo yra neblogai, bet šios mums visiems svarbios dienos proga aplankyti labiausiai pajutusius laisvės troškulį žmones.

 

Tremtiniai tikrai nusipelnė išskirtinio dėmesio ir šia tokia gražia proga mes nutarėme, kad prasmingiausia būtų juos aplankyti, nuoširdžiai pabendrauti. Iš savo praktikos kaskart vis labiau įsitikinu, kad tiek negandų pergyvenę žmonės, turintys pagrindo rodyti nepasitenkinimą likimu yra tokie gražūs savo vidumi. Jie šimtus kartų stipresni už tuos, dėl kurių teko patirti tokius išbandymus.

 

Mes nutarėme brangiausią relikviją- lygiai prieš šimtą metų pasirašytą Lietuvos Valstybės Nepriklausomybės atkūrimo akto paskelbimo kopiją įteikti jiems pirmiesiems. Savo gyvenimo patirtimi jie tikrai to nusipelnė. Pateiktose nuotraukose galime pamatyti akimirkas iš susitikimų su šiais nuostabiais žmonėmis.

Aleksas Aleksiūnas