į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2018-10-26. SUSITIKIMAS SU ARVYDU JUOZAIČIU

2018 m. lapkričio 12 d. 12.00 val. Svėdasų bibliotekoje įvyks susitikimas su filosofu, Atgimimo Sąjūdžio pirmeiviu, rašytoju, publicistu Arvydu Juozaičiu ir jo naujausios knygos „Lietuvos tuštėjimo metas“ sutiktuvės. Kalbėsimės apie mūsų likimo savojoje Tėvynėje iššūkius. 
Maloniai kviečiame!

„Tėvynės tuštėjimo metas“ – knyga takoskyra, kurią Arvydas Juozaitis rašė septyniolika metų. Joje sudėtos esė rašytos išgyvenant nūdienio Lietuvos valstybingumo zenitą ir valstybingumo nuosmukį. Karčioji mūsų gyvenimo tiesa – iki šiol neregėtai gausus jaunosios lietuvių kartos emigravimas iš Tėvynės suprantamas kaip nacionalinės idėjos krizė.

Ar Lietuva išliks išgyvendama ir Europos tapatumo nuosmukį?
Kur tie šaltiniai, iš kurių galime semtis jėgų spartėjančiam Tėvynės nykimui sustabdyti?
Vėl pradėti gimdyti, dauginti gyvenimą nepaisant nieko – ar ne to prašo iš mūsų ir „Tautiška giesmė“, mūsų himnas?

Autorius įsitikinęs, kad 2018 metais, skaičiuodama savo naujojo valstybingumo šimtmetį, Lietuva patiria ir savo paskutiniąją lemtį – gyvena be rezervų. Visa tai, ką smagiai ir noriai demonstruojame socialiniuose tinkluose, – ir viskas. Užnugario nebėra.

Arvydas Juozaitis – filosofas, rašytojas, publicistas, politinis ir visuomenės veikėjas, humanitarinių mokslų daktaras. Parašė ne vieną dešimtį knygų. Sukūrė istorinę literatūrinę „Baltijos trilogiją“: „Karalių miestas be karalių“ (I. Simonaitytės premija), „Ryga – niekieno civilizacija“ (Baltijos Asamblėjos premija), „Klaipėda – Mėmelio paslaptis“.