į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2024-08-13. BALTIJOS KELIUI PAMINĖTI

Svėdasiškiai Baltijos kelyje

 

„Giedra“ galerija kviečia minėti „Baltijos kelio“ metines! Sukvietusi profesionalius tapytojus iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, rugpjūčio 6 dieną „Giedra“ galerija pradėjo tapybos plenerą „Pakeliui“.


Šis, jau šeštasis galerijos organizuojamas pleneras, skirtas Baltijos kelio 35-osioms metinėms paminėti, permąstyti šį daugiaspalvį ir turiningą bendrumo ir savarankiškumo laikotarpį.


Po dešimties dienų kūrybinio darbo Alantos miestelio pašonėje, rugpjūčio 16 d. 17.30 val., devyni tapytojai pakvies lankytojus į parodą Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11, Anykščiai). Parodos atidarymo renginyje sugrįšime į tą vilties, nežinomybės ir entuziazmo nuspalvintą vakarą 1989 rugpjūčio 23 dieną su dokumentiniu Audriaus Stonio ir Arūno Matelio filmu „Baltijos kelias“.


Plenero darbus Anykščiuose bus galima pamatyti iki rugsėjo 9 dienos, vėliau paroda leisis į kelią, į Utenos kraštotyros muziejų, iš ten – į Antazavės dvarą-muziejų.


Plenere dalyvaujantys menininkai: Agra Ritina, Ginta Stavrovska (Latvija), Katrina Kolk, Peeter Krosmann (Estija), Miglė Kosinskaitė, Andrius Miežis, Andrius Makare- Makarevičius, Gintautas Vaičys, Giedra Purlytė (Lietuva). Jų darbais džiaugiasi ne vienas muziejus ir meno kolekcija.
 



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti