į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
. » Kita info
2015-12-17. Knygos pristatymas Paįstrio bibliotekoje

2015 m. gruodžio 9 dieną Panevėžio rajono viešosios bibliotekos Paįstrio bibliotekoje įvyko knygos „Varguose pakelta galva“ (sudarytoja Ona Striškienė) pristatymas. Renginį pradėjo bibliotekininkė J. Blaževičienė. Knygos pristatyme kalbėjo O. Striškienė, susirinkusiems pristatydama knygų „Varguose pakelta galva“ ir „ Penkiolika metų drauge“ sukūrimo istorijas.

 

Pasisakė ir knygos sudarytoją sveikino  Paįstrio kraštiečių klubo garbės prezidentas P. Knizikevičius, kraštotyrininkė, tautodailininkė, kraštietė S. Mikeliūnienė, kraštietis, istorikas B. Mažylis, PRVB vyr. bibliografė kraštotyrai V. Trečiokienė ir kiti svečiai. Ištraukas iš knygų skaitė knygos bendraautoriai A. Samulionienė ir B. Mažylis,  bei A. Žutautas, D. Butkienė, L. Pažemeckienė, J. Blaževičienė.

 

Autorę sveikino Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narė, literatūrinio fondo įkūrėja ir pirmininkė Aldona Širvinskienė. Papasakojo apie rašytojos O. Striškienės dalyvavimą poezijos ir prozos konkursuose, gautas nominacijas ir apie jos veiklą fondo svetainėje.

 

Advento susikaupimui kalėdinėmis dainomis  maloniai nuteikė Paįstrio kultūros centro vokalinis ansamblis „Įstrelė“, vadovaujamas V. Kiršgalvio.

 

Renginio metu buvo prisiminta prieš metus amžinybėn iškeliavusi kraštietė, dailininkė-grafikė Ona Šimaitytė-Račkauskienė. Prie jos portreto  buvo uždegta atminties žvakelė, pagerbta tylos minute. Apie jos gyvenimą ir kūrybą  jautriai kalbėjo jos ilgametė draugė, tautodailininkė S. Mikeliūnienė.

 

 Paįstrio bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Jūratė Blaževičienė