į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
. » Kita info
2016-02-07. Pasvalio bibliotekoje rinkosi literatai

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje gruodžio 5 d., vyko Pasvalio rajono literatų klubo „Užuovėja“ ir jų draugų susitikimas. Susitikimą vedė Pasvalio literatų klubo „Užuovėja“ pirmininkė, mokytoja Regina Grubinskienė. Buvo pristatytas IV-tas šių metų literatų klubo leidinys „UŽUOVĖJA“. Susitikime buvo ir kalbėjo viešnia – labdaros ir paramos fondo „Baltasis balandis" pirmininkė Aldona Širvinskienė iš Svėdasų.

 

Renginio metu Stanislava Vaitekūnienė, gyvenanti Pasvalio rajone, Nereikonių kaime, netoli Švobiškio, nuotaikingai pristatė savo pirmąją knygą „Minčių brasta“. Kalbėdama ji pasidžiaugė, kad dienos šviesą išvydo jos kūryba sudėliota į knygą. Autorė perskaitė keletą kūrinėlių. Už knygos išleidimą ji dėkojo giminaičiams ir kitiems geradariams. Savo kūrybą skaitė Bangutė Likpetrienė ir ji buvo priimta į Pasvalio literatų klubą  „Užuovėja“. Bangutė Kirdeikaitė-Likpetrienė daug metų dirbo knygynuose, pastaruoju metu dirbo bibliotekoje. Šiais metais ji išleido pirmą eilėraščių knygą „Mano pavasariai“. Vlada Banilytė-Kvedarienė, gyvenanti Joniškėlyje, pristatė savo penkioliktą knygą „Pažadą tesiu“. Eilėraščių knyga, išleista kartu su sūnumi Marku.

 

Susirinkusius literatus maloniai pasveikino viešnia iš Svedasų – Aldona Širvinskienė.

Gausiai susirinkusieji Pasvalio literatų klubo „Užuovėja“ nariai, tarp kurių buvo ir šių eilučių autorė, vienas po kito skaitėme naujausius savo kūrinius.

 

Susitikime žiūrėjome dokumentinį filmą apie Lietuvos išeivijos rašytoją Marių Katiliškį (Albiną Marių Vaitkų). Pereitais metais rudenį prisiminėme rašytojo gimimo šimtmetį (gimė rugsėjo 15 d.), šiais metais – iškeliavimo Amžinybėn trisdešimt penkerius metus.

 

Po renginio užsukę į bibliotekos skaityklą, atsiliepdamos į akciją „Knygų Kalėdos“ padovanojome 2015 metais išleistas savo kūrybos knygas. Aldona Širvinskienė savo poezijos knygą „Vario plunksna“, o Ona Striškienė – knygą „Penkiolika metų drauge“, kurioje apžvelgiama Lietuvos ūkininkių draugijos Panevėžio rajono Paįstrio „Gabijos“ skyriaus nuveikti darbai.

 

Po susitikimo lankėme Pasvalio krašto muziejuje atidarytą Kalėdinę parodą–pardavimą „Metai“. Tai vienintelė paroda metuose, kurioje kartu eksponuojami ir vaizduojamojo, ir taikomojo meno kūriniai, pristatoma Pasvalio krašto žmonių ir parodos svečių kūrybiniai darbai. Parodoje smagu  ne tik pasigrožėti bet ir patogu įsigyti rankų darbo kalėdinę dovanėlę.

 

Ona Striškienė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė