į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BALTASIS BALANDIS fondas
2019-09-17. KILNI MOTINOS ŠIRDIS

KILNI MOTINOS ŠIRDIS

 Į Biržų pilį susirinko Lietuvos kūrėjai. Baltoje lyg sniegas salėje apsigyveno proziški tekstai, o lauke saulė žarstė rudens auksą. Vasarą buvo paskelbtas labdaros ir paramos fondo „Baltasis balandis“ prozos konkursas, šviesios atminties Karolio Širvinsko atminimui. Jame dalyvavo 64 autoriai. Išleista prozos knyga „Pasivaikščiojimai“.

 

Į šventę, kuri vyko Biržuose atvyko kuklesnis būrelis Lietuvos prozininkų. Konkurso dalyviams įteiktos nuoširdžios padėkos. Koks kilnus motinos Aldonos Širvinskienės tikslas – literatūrinio pobūdžio veikla, įamžinti mylimo sūnaus atminimą. Iš gerumu sklindančių renginio vedėjos A. Širvinskienės akių, sklido meilė ir tikėjimas tuo, ką ji daro. Esame dėkingi gerbiamai Aldonai už prasmingas akimirkas, praleistas Biržuose. Tą savaitgalį diena buvo neįprastai šviesi, žydėjo Biržų miesto gėlynai, o prizas – baltasis balandis nutūpė į Laimos Pacevičienės rankas.

 

Prozininkė į renginį atvyko iš Alantos, Molėtų r. Išsiskirstėme. Naujos pažintys ir naujos patirtys atsispindės tolesnėje kūrybinėje veikloje. Iš Rokiškio r. literatūriniame konkurse ir šventėje dalyvavo Vida Papaurėlienė, Albinas Sakapilvis ir Reda Kiselytė. Kai darbe kolegė Rūta Vilutienė perskaitė padėkoje du sakinius: „Sėkmės, įkvėpimo, kantrybės einant literatūriniu keliu. Šis kelias tegul bus kiekvienos dienos Jūsų tikslas“, jos akyse suspindėjo ašaros. Tai ir yra prasmės spindesys...

ROKIŠKĖNAI PROZININKAI AKTYVŪS

RESPUBLIKINIO KONKURSO „BALTA PAUKŠTĖ“ DALYVIAI

Jau šeštąjį kartą Lietuvos labdaros ir paramos fondo „Baltasis balandis“ įkūrėja ir pirmininkė, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos (LNRS) narė, aktyvi visuomenininkė Aldona Širvinskienė organizavo šio fondo prozos kūrinių konkursą „Balta paukštė“.

 

Konkurse dalyvavo 64 Lietuvos literatai. Šį kartą „Baltosios paukštės“ konkurse dalyvavo trys rokiškėnai. Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos (LKRS) Rokiškio skyriaus narė Vida Papaurėlienė konkursui pateikė apsakymą „Kas žino?...“, Rokiškio rajono literatų klubo „Vaivorykštė“ narys Albinas Sakapilvis – apsakymą „Ramunytė“ ir LKRS Rokiškio skyriaus narė Reda Kiselytė – novelę „Kitaip gyventi aš negaliu...“

 

Visi trys literatai dalyvavo ir skaitė savo kūrybą baigiamajame renginyje, Biržų pilyje. Ankstesniuose Lietuvos labdaros ir paramos fondo „Baltasis balandis“ prozos ir poezijos konkursuose yra dalyvavę LKRS narės Vida Papaurėlienė, Danutė Mažeikienė, Reda Kiselytė. 2019 metais Rokiškis – Lietuvos kultūros sostinė. Literatūriniu žodžiu rokiškėnai garsina savo kraštą.

 

                      Reda Kiselytė,

                      Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos Rokiškio skyriaus pirmininkė