į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BALTASIS BALANDIS fondas
2024-08-09. POEZIJOS KONKURSAS JONAVOJE

XVIII -asis respublikinis poezijos konkursas ''Baltojo balandžio sugrįžimas'' Jonavoje.

 

                Baltasis balandis po savo sparnais yra subūręs didelį būrį poezijos mylėtojų, gerbėjų ir kūrėjų. 2005 metais pakilęs virš Anykščių krašto, aplankė daugelį Lietuvos kampelių. Šiemet į Jonavos rajono savivaldybės Grigorijaus Kanovičiaus biblioteką atskrido neatsitiktinai.  2023 m. konkurso laureatė Ana Aleksandravičienė gyvenanti Jonavos rajone pasveikino susirinkusius į respublikinį konkursą ''Baltojo balandžio sugrįžimas''.

 

            Konkursą organizuoja Lietuvos labdaros ir paramos fondas ''Baltasis balandis'', vadovė rašytoja, visuomenininkė, filantropė, leidėja Aldona Širvinskienė.

 

            Atvykę į renginį poetai turėjo galimybę skaityti savo kūrybą.

            Muzikinę programą dovanojo Kazlų Rūdos kultūros centro Bagotosios filialo ansamblis.

            Šiemet vertinimo komisija iš 133 autorių išrinko laureate poetę anykštėnę Kristiną Raščiūtę-Dūdienę.

            Už puikius posmus buvo apdovanota visa eilė poetų, net išrinktas 100 -asis poetas čia pat salėje, įteikta padėka.

            Už geriausius eilėraščius ''paukščiui'' padėkomis apdovanoti: Daiva Batavičienė iš Uliūnų už eilėraštį ''Kasmet sugrįžta'', Panevėžio r., Gražina Pitrėnienė iš Rokiškio už eilėraštį ''Atrakinkit bažnyčios duris'', Irena Kerulienė iš Pabradės, Švenčionių r. už eilėraštį ''Negyjanti žaizda'', Vytautas Benas Garbinčius iš Raudėnų, Šiaulių r. už eilėraštį ''Atmintis'', Kristina Dūdienė iš Jatkonių, Anykščių r. už eilėraštį ''Baltas paukštis'', Janina Augūnaitė-Varnienė iš Kupiškio už eilėraštį ''Per anksti išėjei'', Dalia Kružikaitė-Sakalauskienė iš Kauno už eilėraštį ''Tik žvilgsnis nebylus'', Ona Baltrukevičienė iš Alytaus už eilėraštį ''Plazdėk didingas Paukšti'', Vlada Čirvinskienė iš Pasvalio už eilėraštį ''Rasos lašelis'', Danutė Vaskelaitė iš Kauno už eilėraštį ''Baltas paukštis''.

 

            Už nuoširdžiausius eilėraščius padėkos įteiktos: Ritai Volteraitienei iš Marijampolės, Valentinui Krunglevičiui iš Vilkaviškio, Eugenijui Margiui iš Tauragės.

            Už eilėraštį skirtą duonai ''Ruginė duona'' apdovanota Celestina Rimavičienė iš Kėdainių.

            Už eilėraštį Tėviškei ''Aš duonos pluta'' apdovanota Žiemgalos Bitė iš Šiaulių.

 

            Už eilėraštį skirtą Lietuvai apdovanota: Giedra Bielskė iš Švenčionių už eilėraštį ''Aš Lietuvą myliu tyliai'',  Žydrūnė Gasaitienė iš Pakruojo už eilėraštį ''Laiškas Lietuvai'',  Birutė Gaučienė iš Vilniaus už eilėraštį ''Išsaugokime kalbą'',  Scholastika Kavaliauskienė iš Alytaus už eilėraštį ''Puodelis balto porceliano''. 

 

            Už eilėraštį ''Mamai'':  Lina Kovalevskienė iš Ignalinos,  Palmyra Pracuvienė iš Alytaus,  Marija Damušienė iš Vilkaviškio.     

            Išleista poezijos knyga ''Paukščiai – 2024''.

            https://www.youtube.com/watch?v=U62P5mpLbMs ,

YouTube – Albinas Janulaitis, 2024-05-18. - 2024 m.

 

            Fondo ''Baltasis balandis'' informacija